Понеделник - Петък - 9:00 - 18:00

Ангиология, лечение на разширени вени

Диагностика и лечение на съдови заболявания от водещи специалисти в областта. Не отлагайте проблема с разширените вени, позвънете в МЦ Епика!

Ангиологията е нова дисциплина в медицината, която отговаря за изследването на кръвоносните и лимфни съдове, тяхната структура, функция и заболявания. Ангиологията има за цел чрез различни методи да диагностицира патологични състояния, свързани с кръвната и лимфната система, отговаря за тяхната профилактика и лечение. Нехирургичното лечение на съдовите заболявания е съвременно и ефективно. Обхваща сериозни страдания като остра и хронична артериална недостатъчност на крайниците, аневризми, дълбока венозна тромбоза и белодробна тромбоемболия, хронична венозна недостатъчност. 

Революция в лечението на разширени вени

"Склеротерапия под ултразвуков контрол" е новаторски метод, който спасява страдащите от най-често разпространените форми и напреднали стадии на венозните заболявания. 

Нашите пациенти могат да разчитат на доброто ни сътрудничество с доктор Яир Галили. Израелският съдов специалист прилага този метод вече 18 години с огромен успех в Израел и Европа, а от 10 години и в София. Д-р Галили ръководи Клиниката по съдови заболявания в института по медицина „Мор“ в Тел Авив. Две години е специализирал революционния метод в САЩ. Неговите над 50 000 манипулации и хиляди излекувани, потвърждават световните медицински статистики за методика с висока успеваемост /около 95%/, с несравними предимства и впечатляващи резултати.

Повече за метода склеротерапия под ултразвуков контрол

Склеротерапия под ултразвуков контрол е най-щадящият метод за лечение на разширени вени, алтернатива на класическия оперативен метод. Употребява се за лечение на варикозни заболявания, при които неработещата клапа в даден участък на вената предизвиква венозен застой или рефлукс. Прилага се при всички етапи и форми на болестта – включително за случаите, за които доскоро изходът беше хирургическа интервенция, или се смятаха за нелечими. Няма противопоказания при тежки съпътстващи болести като диабет или сърдечносъдови.

Целта на лечението е увредените вени да се отстранят чрез свиване и слепване на стените на съда. С помощта на ултразвук съдовият специалист установява местонахождението и размера на варикозната вена, даже когато е скрита дълбоко под повърхността. В нея се инжектира на едно или няколко места склерозант под формата на пяна, който предизвиква реакция на склерозиране по хода на вената. В следствие на интервенцията кръвотокът се поема от здравите вени, така се намалява налягането в долните крайници. Интервенцията е кратка, извършва се под непрекъснат ултразвуков контрол, за да не се допусне да бъдат засегнати други кръвоносни съдове или съседни тъкани, проблемът се решава бързо и лесно – без упойка, белези и престой в болницата. Веднага след направената склеротерапия пациентът се връща към обичайния си график. Възстановителният период е значително по-лек и краткотраен в сравнение с останалите методики.

Вижте също: www.dr-galili.com

За повече информация: 02/820 38 55, 0879 853 557, 0879 851 557

 

Д-р Антоан Спасов - доказан български съдов специалист, които в тясно сътрудничество с израелския хирург д-р Яир Галили диагностицира и лекува съдови заболявания. Д-р Спасов е лекар с 20-годишен опит, от които 10 години в областта на ангиологията. Завършва медицина в Румъния през 1999 г., след което се завръща в България и започва работа като общопрактикуващ лекар в спешна медицина. Специализира ангиология в УМБАЛ „Св. Екатерина”, след което в болница „Токуда”. Продължава да практикува специалността си в кардиологичния център на „Сити клиник” в София.
Д-р Спасов е с призната от МУ – София професионална квалификация по „Ултразвукова съдова диагностика”.
Притежава сертификат за инвазивна ангиология от СУ „Климент Охридски”.
Член е на комисията за сертифициране на ехография на съдова система към Софийския университет.  

 

Галерия: Ангиология – лечение на разширени вени и съдови заболявания